Пореден удар на данъчните в Пловдив. На сайта на НАП се появи публичен "черен" списък на търговските обекти, на които предстои да се приложи мярката „Запечатване на обект“. Под ударите на данъчните са пет бензиностанции, козметично студио и ученически стол.

Принудителната административна мярка се прилага за срок до 30 дни. Тя е валидна както за собствениците и наемателите на обекти, така и за трети лица, които ги стопанисват.

Четири от бензиностанциите са ведомствени. Една от тях е собственост на почистващата фирма КМД ЕООД със седалище улица „Братя Бъкстон”. Комуналната фирма подържа чистотата и сметосъбирането на територията на Пловдив и региона.

Запечатана ще бъде още бензиностанцията обслужваща „Филкаб” на Коматевско шосе. Фирмата организира доставки на кабелни изделия, електроапарати и средства за автоматизация, електроапаратура средно напрежение, кабелна арматура и аксесоари, осветителни тела, електроинсталационни материали, фотоволтаични модули и свързаните с тях носещи конструкции, инверторни станции, кабели и конектори. 

"ТЕД ИНВЕСТ" също може да се сдобият с ленти за временно затваряне. Бензиностанцията обслужваща една от фабриките също попада в списъка на НАП.

Сред некоректните данъкоплатци има и още един ведомствен обект за гориво- ГЛОБАЛ ТРАНС ТРЕЙД ЕООД на Коматевско шосе. Това е транспортно-спедиторска компания с предмет на дейност международен транспорт и спедиция. Основните курсове са предимно в страните от Западна Европа.

Временно работата на бензиностанцията на улица „Пролет” преустановена, поради наложена санкция на НАП.

Уличени в данъчни нарушение са и стопаните на ученически стол, собственост на ЕКСПРЕС-Д ООД. Учениците в школото на булевард „България” ще останат без място за обяд след солената санкция на данъчните. Фирмата е участвала в обществена поръчка, възложена от район „Северен” за изхранване на малчуганите в училищата.

Кепeнците на козметичното студио KULT BEAUTY също ще бъдат затворени. Фризьорският салон е на улица „Славееви гори” в Кючука. Мястото за разкрасяване предлага комплексни процедури.