Внукът на Цар Киро Георги Рашков отнесе глоба от 100 лева за хулиганство. Районният съд го наказа, след като на 10 декември той вилнял на ул. "Лъджане" .

Около 16.30 часа в Пловдив  той  спрял с БМВ-то си  в насрещното движение на ул. „Лъджене” блокирал движението на автомобили по улицата пред ЦДГ „Перуника”.  Шофьор на форд започнал да му свири с клаксона , а "царският" внук изскочил бесен от автомобила си и започнал да крещи: „Гледай си работата бе, изчезвай”,.

След това го приканил да се бият. На мястото дошли полицейски служители  от  ІV РУП Пловдив и поискали документите му за самоличност. Започнал да им крещи: „Кви документи да ви давам бе, аз съм Рашков от Катуница, няма нищо да ви дам, няма да дойда в полицейското управление”.

Съдът е преценил, че Рашков е извършил непристойна проява, с която е нарушил обществения ред и спокойствие като на публично място и пред повече хора е демонстрирал оскърбително отношение и държание към гражданите, както и към органите на властта.

Това не е първата изцепка на милионерския наследник. През 2010 г. Асеновградският районен съд осъди на една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок 19-годишния Георги Рашков, внук на Кирил Рашков, за хулиганство и заплаха за убийство на журналист.


TrafficNews.bg