Две хвърчащи бележки под чистачките, така от кметството на Централен в Пловдив уведомяват граждани и институции за ремонт и затваряне на възлова улица. За ситуацията  ни писа Пенка Стоянова, която живее в района на Гроздовия пазар.

„Прибирам се снощи около 18 часа по ул. „Преслав” в центъра на Пловдив по посока бул.”Руски” и случайно зървам на две коли някакви листове. Колите са паркирани отляво, а бележките са пъхнати под чистачките. Надничам от любопитство и разбирам, че в следващите два дни (29 и 30 март 20116 година) щели да поправят калдъръма и било по-добре да не се спират автомобили там”, разказа Стоянова.

Пловдивчанката е потресена от вида на бележките, времето и мястото на поставянето им.

„Гледам и не вярвам на очите си листовете изглеждат така, сякаш тийнейджъри са ги правили на домашния компютър и принтер. Мисля си че е майтап на съседи, за да не спират там пришълци. Започвам да се оглеждам за някакви признаци на официалност. Никъде по протежение на улицата не намирам друга такава обява, нито по сгради, нито по пощенски кутии”, така продължила търсенето, за да се увери в истинността на обявите жената.

Пловдивчанката решила да попита в Пожарната, а от там дежурните и отвърнали, че никой не ги е уведомявал официално и те също видели хвърчащото листче на паркирала кола. Учудените огнеборци звънели в кметството, за да разберат какъв ще е реда за преминаване и дали въобще обявите са истински. Така разбрали, че по време на днешните им акции ще трябва да лавират от едно затворено платно в друго, защото започвал ремонт на вдлъбнатите участъци по павираната улица.

„Недоумявам как администрацията може да уведомява гражданството за такива важни промени с хвърчащи листчета, на който липсват всякакви символи на институция, гарантиращи истинността на написаното ?!

От друга страна знам, че не им е работа да вършат услуги на гражданите, но на тази улица единствената институция от жизненоважно значение за всички е пожарната. Тези момчета спасяват животи, така ли трябва да разбират за промени в движението?!” – пита жената.    

Още новини четете ТУК

TNS.bg