Продължават да излизат шокиращи подробности около ужаса, който се случи вчера в пловдивското село Дуванлии. Доведеният баща на 9-годишния Димитър - Христо Ангелов е пребил от бой детето, а след това го е завързал в гробищния парк.

Прокуратурата в Пловдив действа светкавично, като вече е образувано бързо наказателно производство срещу криминално прояверния 36-годишен Ангелов за противозаконно лишаване от свобода на малолетното му дете. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Агресията тръгнала от обаждане от директорката на ОУ "Христо Смирненски" в с. Житница, където учи Димитър. Христо Ангелов бил уведомен, че сина му не слуша в училището и се закача със съучениците си.

След като детето се прибрало в дома си около 16.00 часа на 20.12.2017г., Ангелов му нанесъл побой, като първоначално го удрял с шамари, а в последствие използвал метален ръжен и дървена пръчка, която счупил на пет места по време на побоя. При побоя на детето били причинени множеството телесни повреди. Свидетели на нанесения побой станали майката на детето Е. Боянова, с която Ангелов съжителствал на семейни начала, както и двама от братята му.

След побоя Ангелов отвел детето до гробищния парк на с. Дуванлии, където го завързал босо за оградата на гробището и го оставил там, като се прибрал в дома си.

Малолетният Димитър успял сам да се развърже, след което случаен минувач го откарал в медицински пункт в с. Калояново за оказване на медицинска помощ. Понастоящем е хоспитализиран в УМБАЛ Св. Георги в гр. Пловдив, без опасност за живота.

Към настоящия момент по делото е разпитана майката на детето и се провеждат разпити на всички лица, очевидци на престъплението, назначени са съдебно-медицинска експертиза на детето, втора съдебно-медицинска експертиза на иззетите с протокол за оглед на местопроизшествие веществени доказателства, съдебна психиатрична експертиза на Христо Ангелов и комплексна съдебна психиатрично-психологична експертиза на малолетния Димитър.

Христо Ангелов е задържан за 24 часа и предстои искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Продължават активни следствени и оперативни действия по делото, като са уведомени и социалните служби за случая.

Снимката е илюстративна!