Разтреперана, на редакционния ни телефон се обади наша читателка. Преди минути се е качила от мол Пловдив на такси с обозначителен надпис по вратите си ЕЛИТ  и номер 61 99. Поискала е да бъде откарана до Понеделник пазара. Какво било учудването й, когато таксито внезапно завило към Коматево и отпрашило в тази посока. Нашата читателка веднага реагирала и попитала шофьора къде всъщност отива.

Таксиджията, около 30-те години, с гола глава и тъмни очила, най-безцеремонно се обърнал към нея и казал, че тя очевидно не е от Пловдив и не знае, че пътищата са разкопани и че това е най-краткият път до центъра. След като жената му обяснила, че е кореняк пловдивчанка и че е доста добре осведомена кои улици в момента са в ремонт, шофьорът (пак най-безцеремонно) обърнал жълтото возило и минавайки през Гарата, стигнал все пак до Понеделник пазара.

Междувременно на пътничката й направило впечатление, че таксиметровият шофьор спрял брояча и минути преди да стигне, го пуснал отново, като на дисплея изненадващо се появила цифрата 10,33 лв. В същото време в колата нямало никаква радиостанция, която да подсказва, че таксито е към ЕЛИТ или към която и да е друга таксиметрова фирма в града.

Естествено, нашата читателка поискала да разбере как се е сформирала тази огромна цена, отказвайки да я плати. Разгневеният таксиджия я заплашил с полиция, но жената му отговорила, че всъщност тя ще извика полиция и започнала да набира телефон 112. В този момент таксиджията грабнал петолевка от ръката на жената и с мръсна газ избягал от мястото.

Естествено, ние се опитахме да се свържем с тел. 61 99, който е бил изписан на таксито, но… резултатът ни беше предварително ясен. На такъв телефон не отговаря нито една пловдивска таксиметрова служба.

Така че, пловдивчани и особено вие, които пазарувате от мола, внимавайте да не налапате въдицата на измамника! А той скоро ще си намери майстора – сигурни сме.

Кой е опасният таксиджия - ЧЕТЕТЕ ТУК

Още новини четете ТУК

tns.bg