Магична разноцветна дъга се появи на небосклона над Пловдив. За минути красивото природно явление насочи погледите на пловдивчани високо, високо сред облаците и слънцето. 

Само за половин час времето над града претърпя истинска метаморфоза - от спокойно и тихо, небето стана драматично и буреносно, вятърна хала вдигна в шеметен танц клонки и леки предмети.

Тъмни багри се заселиха трайно по небесната шир, а не след дълго дъждовни капки започнаха да обсипват жадните разлистващи се дръвчета. 

Изведнъж небето се промени - величествена дъга изгря минути преди да даде ход на слънцето. До нея срамежливо застана още една дъга. Не толкова ясна, но пък също така прелестна, тя се изгуби бързо.

Но нейната сестрица остана продължително, неустоима в своята прелест, тя се простря ниско над пловдивските къщи и блокове. Нейните ярки и отчетливи багри от цялата палитра напомниха за прииждащата стихийно пролет и се явиха като знамние за вярващите. 

Днес католиците празнуват Великден, а източноправославните християни - Цветница. Два светли празника бяха почетени от природата с две дъги.