Поредният свиреп скандал в Парламента бързо прерасна във водеща тема за българските медии. Коментарът по време на вчерашното посещение на Валери Симеонов в Пловдив предизвика толкова голям интерес, че бързо измести фокуса от повода за визитата му. Вицепремиерът бе сред официалните гости в поделението на 68-ма бригада "Специални сили", където се проведе тържество по повод Деня на българския военен парашутист. Достойните наследници на парашутната дружина отдадоха почит на загиналите си другари и приветстваха тези, които само преди дни се върнаха от поредната мисия.

Всички командоси се завърнаха невредими в родината,за радост на своите семейства, и днес отново бяха в строя. Още повече, войниците ни бяха отличени за проявените качества по време на операцията, а именно професионализъм, отборност и отговорно изпълнение на задълженията си в сложна обстановка. 

Тези, които така и не се завърнаха от мисиите преди години, също не останаха забравени. След като общественици, политици и различни организации изпратиха венци, които да бъдат положени пред паментика им, дойде ред и на близките им, дошли за да оставят цвете за родствениците си. 

Както често се случва обаче, присъствието на важна политическа фигура постави на дневен ред водещите теми от новинарския поток. В националните медии мигновено се появи новината, че партията на Симеонов сваля доверието си от Волен Сидеров, че вицепремиерът не намира обяснение, а може само да предположи какво поражда поведението му. В минутите след изявлението на министъра броят на камерите на полигона прогресивно намаляше. И така много от зрителите пред екраните не разбраха, че въпросният коментар бе даден по време на честванията на годишнината от един героичен и красив боен подвиг. 

Браво! Неколцина от вас останаха до края, за да отразят празника ни! С тези думи ни изпратиха няколко от военнослужещите в 68-ма бригада. И въпреки че коментарът съвсем не бе поднесен с негативизъм, аз се засрамих. Както моя колежка написа по друг повод , обществото ни има отчаяна нужда от герои. Защо обаче общественият интерес не е насочен към героите сред нас?

Още веднъж, честит празник на парашутистите, които сами са си избрали една от най-рискованите професии. Въпреки състоянието на българската армия и лошата материална база, те все още служат на Родината. И, както си пролича днес - продължават да жънат успехи, да проявяват същите смелост и героизъм, които са проявявали в миналото.