Меко казано странна обява се появи в социалните мрежи. Мъж предлага за продан големи и малки талони за регистрация на автомобили. 

"Имам доста талони с номера на различни коли. Някой ако му трябва...", пише Красимир Колев и дава телефон за връзка.

Репортер на TrafficNews.bg направи проверка по обявата. Свързахме се с Красимир и го попитахме може ли да изтъргува талон. Колев се поинтересува за каква кола става дума и при споменатата марка и модел, той коментира, че за конкретната няма, но изреди няколко модела, за които разполага с налични документи.

Цената на талоните варирала според желанията на клиента за марка и модел. Тоест за някои коли е по-скъпо, за други, по-масови - по-евтино. От думите на мъжа се подразбира, че става дума за вече съществуващи регистрационни талони, като това води до предположение, че талоните са валидно издадени. Въпреки това документите могат да се окажат и фалшиви.

По какъв начин мъжът се е сдобил с тях, каква е автентичността им и чия собственост са, остават въпроси, на които разследващите трябва да дадат отговор.

Според информацията в профила на Красимир в социалните мрежи, той работи като гробар в погребална агенция със слоган "Ние мислим за вашето бъдеще". Очевидно мъжът работи по доста направления "с грижа за вас" и препечелва добре от тях, съдейки по снимките му с пачки от по 20-левови банкноти.

Междувременно припомняме на всички наши читатели и граждани, че търговията с документи – истински или подправени – е незаконна и при доказване на участие в такава схема ще бъдете съдени за престъпление и може да бъдете наказани с до три години лишаване от свобода.