Премиерът Бойко Борисов бе посрещнат току-що в манастира „Света Петка Мулдавска“  от пловдивския митрополит Николай. Той разходи министър-председателя из светата обител като посетиха и църквата „Света Петка“. Повод за посещението на Борисов е ремонтът на манастира, за който бяха отпуснати 500 хиляди лева след пожара преди 8 години.

Пред журналисти митрополит Николай запозна премиера Борисов с инфраструктурните проблеми около манастира. Сред тях са състоянието на пътя и кариерата, която се намира покрай пътя. Сред основните проблеми е и липсата на водопровод. В момента светата обител е без вода. „Радваме се, че с божията помощ и с вашата намеса успяхме да осъществим този ремонт и вярвам, че като правочестив християнин ще вземете отношение по тези проблеми“. С тези думи дядо Николай се обърна към своя гост в манастира.

Пред медиите премиерът Борисов разкри, че са били предложени два проекта за ремонт на Духовната семинария в Пловдив. Първият е за 480 хил., а другият за 600 хиляди лева.  

Начело на делегацията, която посрещна Бойко Борисов бяха областният управител Здравко Димитров, бригаден генерал Явор Матеев от 68 бригада Специални сили, кметът на Стамболийски и председател на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев, кметът на Асеновград Емил Караиванов, както и други общественици и граждани.

Премиерът изрази задоволството си от ремонта на пътя между Пловдив и Асеновград.

Очаквайте подробности!