Нов паркинг с капацитет 54 паркоместа се очаква да облекчи проблемите със спирането в центъра на Пловдив. Днес съоръжението, намиращо се на ул. "Антон Тайнер" до училище "Паисий Хилендарски",  бе открито официално от районния кмет на "Централен" Георги Стаменов и кмета на Пловдив Иван Тотев. 

Паркингът обединява както места за платено паркиране по местодомуване, така и за свободно спиране. Вътрешната част, в която за заключени около половината места, е обезпечена със скоби, тъй като вече има граждани от близките блокове, завили желание за платено паркиране. От следващата седмица ще започнат и процедурите за отдаване на местата, заяви Стаменов. Ако останат незаети места със скоби, те ще бъдат предоставени за свободно паркиране.

По проект площите, които представляваха кално блато, бяха изравнени и асфалтирани. Положена е грижа и за прилежащата инфраструктура - осветление и тротоари в зоната. Улицата е изцяло преобразена, след като преди година на ъгъла с ул. "Родопи" бе изграден още един нов паркинг. 

"Погрижили сме се да спазим баланса между озеленяване и трайни настилки, за да може във времето тези площи, за да може да затревени. Предвидили сме и залесяване с дървета", посочи Стаменов. 

Дори от естетическа гледна точка, разликата между предишния изглед и настоящия е поразителна. Преди на терена е имало нафтово стопанство, след това са премахнати всички съоръжения, а мястото е оставено да тъне в забвение. 

Продължава премахването на временни метални гаражи в централните площи на града. Целта на градската управа е до края на годината да не остане нито един гараж в район „Централен“. Това налага и да се правят инвестициите на местата с демонтирани гаражи и облагородяването на зоните. Такива дейности се предвиждат около „6-ти септември“ и  бул. „Княгиня Мария Луиза“.