Била ли е притискана тъщата на полицая Венцислав Караджов - Мария Рекина да промени показанията си и да постави под съмнение алибито му? Отговорът на тези въпроси трябва да дадат очните ставки между нея и полицейските началници Зарко Стоянов, Васил саватинов, Димитър Балев и бившият зам. директор на полицията Георги Георгиев. В Окръжен съд продължава делото срещу Караджов, който е подсъдим за убийството на двамата си родители - Цветан и Божура Караджови. Част от доказателствата, уличаващи Караджов, са от беседите, провеждани с Рекина и синът му Алекс Караджов. В последствие и двамата твърдят , че са били притискани и тормозени от полицаите, които са ги принудили да дадат невярна информация. 

"При първата ни среща г-н Стоянов се държа нормално. Дойдоха в къщи с още един полицай, беседваха с мен. При следващата си среща в полицията на ул. "Петко Д. Петков" той ме взе от фоайето. Бях с адвокат Спасов, но той не му позволи да се качи с мен. Хвана ме за ръката и ме дръпна нагоре" разказа Рекина. Началникът на Криминална полиция обаче отрече това да се е случвало. "Виждал съм се с Рекина единствено и по повод служебните ми ангажименти. Не съм упражнявал никакво насилие върху нея. В нашата служба никога не използваме такива похвати, тъй като не са ни необходими неверни данни. Това би попречило да разкрием истината" заяви Стоянов. И двамата са категорични, че казват истината. 

След това очи в очи с Рекина застана инспектор Мария Димитрова. Тя бе обвинена от тъщата на Караджов, че се е държала грубо с нея в коридора на полицията. "Венци ми се обади по телефона и ми каза  да открия Алекс, защото го разпитвали незаконно. Аз излязох на коридора и започнах да викам. Тази жена излезе, каза ми , че детето е добре и да се прибирам в стаята. На другия ден ме срещна и ми се извини. Аз й казах, че съм й дала здраво дете, а са ми върнали парцал" заяви Рекина. Димитрова категорично отрече да се е случвало подобно нещо и коментира, че всички нейни беседи с Алекс са били абсолютно нормални. 

Делото продължава следобед с очни ставки между Мария Рекина  и Геърги Георгиев, Васил Саватинов и Димитър Балев.