Пловдивчанин остана без удостоверение за управление не превозно средство, тъй като не успял да намери къде да си плати глобата през… Великденските празници. Абсурдната ситуация се е разиграла с читател на TrafficNews.bg, който разказа за всичките му премеждия през последните дни.

 На 26 април – Разпети петък той е бил спрян от на надлез „Родопи” за рутинна проверка. След справка в системата, служителите на Пътна полиция му връчват 3 глоби по 100 лева за превишена скорост, които трябва да заплати. Той взел фишовете с ясното съзнание, че има двуседмичен срок да ги плати, като дори ще има и намаление след корекциите в Закона, ако ги плати до 14 дни.  

Плановете обаче му се развалят…  Три дни по-късно в понеделник – вторият ден на Великден, около 21.00 часа патрул на КАТ спира същия автомобил със същия водач на бул. „България” в Пловдив. 

Униформеният след проверка в системата му заявява, че тъй като има три неплатени и връчени глоби, ще му бъде направен акт, а удостоверението за управление МПС – отнето.

Въпреки обясненията  на шофьора, че е невъзможно да си плати глобите през почивни дни, тъй като банките и гишетата на КАТ не работят,  а дори и през интернет  няма да отчете постъпленията в сметка на МВР, униформеният  взима книжката на мъжа и му пише акт. 

„Още на следващия ден, който беше и първият работен ден, след като ми връчиха фишовете, отидох до КАТ, платих си глобите и взех книжката. Дори служителите на гишето бяха учудени от цялата ситуация. Това не е нормално отношение! Тези хора, всъщност създават негативното отношение към институциите и КАТ, а съм сигурен, че там има и свестни хора. Ако бях извън града и нямаше кой да ми вземе колата, какво правим? Обаждам се на Пътна помощ да ми вземе колата ли?”, пита гневният пловдивчанин. Той заяви, че очаква да види и наказателното постановление, от което ще разбере колко ще е наказанието му заради това, че не е намерил къде да си плати глобите през почивните дни.

TrafficNews.bg пусна и запитване до пресцентъра на МВР относно цялата ситуация. Освен становище, очакваме и дали въпросният полицай е нарушил закона и дали акта на пловдивчанина ще му бъде потвърден.

Очаквайте продължение!