Пловдивчанин остана без книжка - не намерил къде да си плати фишовете на Великден

Катаджии връчили на мъжа глобите на Разпети петък, три дни след това му написали акт, че не са оправени

Пловдив
30.04.2019 19:00 17432 18
Пловдивчанин остана без книжка  - не намерил къде да си плати фишовете на Великден

Пловдивчанин остана без удостоверение за управление не превозно средство, тъй като не успял да намери къде да си плати глобата през… Великденските празници. Абсурдната ситуация се е разиграла с читател на TrafficNews.bg, който разказа за всичките му премеждия през последните дни.

 На 26 април – Разпети петък той е бил спрян от на надлез „Родопи” за рутинна проверка. След справка в системата, служителите на Пътна полиция му връчват 3 глоби по 100 лева за превишена скорост, които трябва да заплати. Той взел фишовете с ясното съзнание, че има двуседмичен срок да ги плати, като дори ще има и намаление след корекциите в Закона, ако ги плати до 14 дни.  

Плановете обаче му се развалят…  Три дни по-късно в понеделник – вторият ден на Великден, около 21.00 часа патрул на КАТ спира същия автомобил със същия водач на бул. „България” в Пловдив. 

Униформеният след проверка в системата му заявява, че тъй като има три неплатени и връчени глоби, ще му бъде направен акт, а удостоверението за управление МПС – отнето.

Въпреки обясненията  на шофьора, че е невъзможно да си плати глобите през почивни дни, тъй като банките и гишетата на КАТ не работят,  а дори и през интернет  няма да отчете постъпленията в сметка на МВР, униформеният  взима книжката на мъжа и му пише акт. 

„Още на следващия ден, който беше и първият работен ден, след като ми връчиха фишовете, отидох до КАТ, платих си глобите и взех книжката. Дори служителите на гишето бяха учудени от цялата ситуация. Това не е нормално отношение! Тези хора, всъщност създават негативното отношение към институциите и КАТ, а съм сигурен, че там има и свестни хора. Ако бях извън града и нямаше кой да ми вземе колата, какво правим? Обаждам се на Пътна помощ да ми вземе колата ли?”, пита гневният пловдивчанин. Той заяви, че очаква да види и наказателното постановление, от което ще разбере колко ще е наказанието му заради това, че не е намерил къде да си плати глобите през почивните дни.

TrafficNews.bg пусна и запитване до пресцентъра на МВР относно цялата ситуация. Освен становище, очакваме и дали въпросният полицай е нарушил закона и дали акта на пловдивчанина ще му бъде потвърден.

Очаквайте продължение!

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
18 Коментара
Сортирай по
коментар

Пламен 10:52, 06.12.2019

До колкото разбрах, на Разпети петък, водачът вече е имал ТРИ НЕПЛАТЕНИ ГЛОБИ от нарушения, които е направил ПРЕДИ ТАЗИ ДАТА. Той е имал много повече от 14 дена, за да ги плати. Но не ги е платил.

Oтговора0
коментар

жоро 21:38, 24.05.2019

Кат-без коментар много са си повярвали тъпи копелета

Oтговора0
коментар

Тодор. Василев 17:13, 02.05.2019

Ето. Това. Е. Полицейския. Произвол. В. България че. Наказателното. Постановление. Ще. Падне. В. Съда. Е. Ясно. Но. Като. Човекът. Даде. Поне. 100лв. Хонорар. На. Адвоката. Ква. Е. Ползата.. ной. Пак. Ще. Бъде. Прецакан. Щото. Ще. Загуби. Още. 100лв. И. Защо. Трябва. Да. Плащаме. Заради. Некадърността. И. Търговията. На. Някой. Държавен. Служител

Oтговора1
коментар

Курнел

Ако спечели делото всичко се възстановява.

коментар

Доган Джолан 19:58, 02.05.2019

Ами като не е политик, така ще е, ето Местан пак си кара

Oтговора0
коментар

кико 08:09, 01.05.2019

е как абсурдна...значи не е абсурдно че не си плащаш глобите, а е абсурсно, че на разпети петък в християнска държава не работят учреждения...ехоооо има ли някой в мозъче...просто трябваше да си ги плати навреме...

Oтговора3
коментар

...

Как да си плати глобите от Разпети Петък до Велики Понеделник??????????? Има ли някой мозък питам аз???? Разбира се, че е абсурдна, не може в закона да има РЕГЛАМЕНТИРАН СРОК, който дори не е започнал, защото е 14 работни дни, а да се отнема шофьорска книжка, ей така, защото някой си мисли, че е над държавата!!!

коментар

Пламен

До колкото разбрах, на Разпети петък, водачът вече е имал ТРИ НЕПЛАТЕНИ ГЛОБИ от нарушения, които е направил ПРЕДИ ТАЗИ ДАТА. Той е имал много повече от 14 дена, за да ги плати. Но не ги е платил.

коментар

Ганьо

Може да ги плати в РПУ-то на гишето при дежурния има постерминал.

коментар

Тодор. Василев 19:03, 01.05.2019

На. Такива. Идиоти. От. Кат. Трябва. Да. Им. Се. Набият. Кухите. Кратуни. Защото. Са. Празни. То. Да. Е Хуй. Тури. Да. Им. Го. Ама. То. Акъл...

Oтговора0
коментар

SELIACI 19:23, 01.05.2019

Tuk se plashta, no choveka iavno e ot elektorata na BSP :D https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index Ako si gi beshe PLATIL NA VREME, niamashe da mu vzemat knijkata na maniaka...

Oтговора0
коментар

Август Траянов 19:16, 30.04.2019

На всеки в България може да му бъде отнета книжката, освен на Местан.

Oтговора0
коментар

Стефан Маринов 19:54, 30.04.2019

Ами сега гражданина да се сети и да заведе дело за неустойки и вреди срещу КАТ или директно срещу катаджията (адвоката ще му каже кое точно) . Тука няма оправдания , катаджията трябва да си знае законите (включително 14 дневния срок) . Но това само при положение ,че случката е действителна . Да не стане така ,че на пловдивчанина да са му връчени актовете преди месеци и сега да са го хванали ....

Oтговора0
коментар

Милиционерските гробовисти 19:59, 30.04.2019

са на път да бъдат детронирани именно поради тази причина. Взеха се много на сериозно, глобяват за щяло и нещяло обикновените хора, защото началниците им - послушковци- гробовисти ги притискат. И ето го логичния отговор на хората- идва!!! Защото не става само с глоби и принуда, ДРУГАРЮ Борисов, или вече си забравил, че по времето на Тодор Живков са те третирали като човек, нищо, че си бил най- прост пазвантин! И дано мнозинството от хората имат силата да ти потърсят и персонална сметка за вредите, които им причини. Така правят в нормалните държави!

Oтговора1
коментар

помним Чернобил

Абе болен мозък,кой е третиран като човек по времето на комунизма ,че нещо не разбрах? А да послушковците и доносниците към които спадаш и ти. И дано се потърси сметка някой ден за извършените престъпления на червената сган.

коментар

Полицая да го духа 20:22, 30.04.2019

Най паляшката държава с най смешните полицай

Oтговора0
коментар

Стефан Маджаров 19:51, 30.04.2019

14 дневен срок от датата на връчването обжалване!

Oтговора0
коментар

Любен Велев 20:13, 30.04.2019

Не са спазили законно установения срок от Пътна полиция, следователно в Съда действието по отнемане на Свидетелството за правоуправление ще падне.

Oтговора1
коментар

Стефан Маджаров

Любен Велев и разноските по делото ще му платят дори за нанесени морални,материални и др.щети да ги съди

коментар

До помним Чернобил 21:35, 30.04.2019

Болния си ти, че не можеш да прецениш действителността. Трудовите хора по онова време бяха на почит. Трудът им се заплащаше адекватно, придобиване на жилища, коли и т. н. Сега какво- купи си жилище и кола с тези смешни демократични заплати. Болшинството придобили имоти в днешно време, са се трудили навън.

Oтговора0
коментар

Стига де 22:26, 30.04.2019

Правите нарушения,а после полицаите са ви виновни !

Oтговора0
коментар

Duhas polisai 23:48, 30.04.2019

Aa koi ee vinoven ve dlupak aa trqbva da otnema kniskali da eba darjavata ii pak taka

Oтговора0
коментар

Аман 23:59, 30.04.2019

Ние една глоба от пловдивския кат 2 пъти я плащаме от 4 години и постоянно излиза и в нашия кат ходихме и в данъчното и в нои и показване бележки и все я изчистват и всяка година идва фиш че не е платена

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина