Общината започва изграждането на пасарелки на три възлови места в Пловдив. За целта бяха отпуснати 1 млн. лева от бюджета на Пловдив.  Първо ще се изградят три експериментални съоръжения, които ще покажат дали те са ефективни и се ползват от хората.

Една от пасарелките се предвижда да се изгради на улица „Менделеев” и ще свързва паркинга на Колодрума с този на ритейл парка от другата страна. С нея трябва да се реши проблема с пресичащите пешеходци като камикадзета след събития в спортната зала.  Паркингът на Колодрума често не стига и мнозина са принудени да спират на паркинга в търговския център отсреща.

Другите две съоръжения ще сменят подлезите на булевард „Княгиня Мария Луиза”. Там съоръженията не се използват от пешеходците. Хората преминават през натоварения булевард. В съоръженията често се навъртат бездомници, наркозависими и бездомни кучета. Подлезите често са и обект на вандалки прояви.

Общинарите обърнаха внимание и най-проблемното място в Кършияка - подлезът на Панаира. Перманентно съоръжението е под вода, а от скоро и без осветление вечерта. От бюджета са заделени 80 хиляди лева за пълна рехабилитация на подлеза. Ще се подменят плочките, ще бъде закупена нова помпа  за канализацията, ще се почистят шахтите и ще се подмени осветлението.