Едва ли има човек, на когото да не му се иска да чуе тези две думички. И да ги произнесе. Човекът така е устроен, че през целия си живот търси нея или него, на които да ги каже. Обичам те. На някои обаче това не е достатъчно. Те имат нужда да го изкрещят, да сътворят стихове, музика, рисунка. Или да го провесят на някой мост...

Което и се случи в Пловдив. На моста на Асеновградско шосе се появи платно с изписано заветното "Обичам те!" Очевидно нито студът, нито тъмнината са пречка за романтично настроените и влюбени пловдивчани. В случая - пловдивчанка, която е решила, че това е начинът да изрази своята "чиста проява на любов" към момчето, което обича. "Пък и кой е казал, че само мъжете трябва да правят жестове към приятелките си?", категорично е момичето.

Не смеем да гадаем дали момчето, за което е предназначено обяснението в любов, "ще разбере, че е късметлия и ще се опита да съхрани връзката ни", както се надява пловдивчанката. Както и дали точно по този начин ще го накара да осъзнае, че е ценен за нея и че все още има тръпка помежду им. Знаем само, че едно „обичам те“ понякога не заздравява нанесени рани.

Но знае ли човек? Може пък момчето, което снощи получи публично признание в любов на един мост, да го оцени...