Изненада! Коледните и новогодишните почивки в чужбина са по-евтини от тези в родината. След бърза справка из интернет  се оказва че петдневна почивка в Малта със самолетен билет излиза по на далавера от такава във Велинград. Това едва ли учудва някого, така е от години, а разликата не е с лев или два, а доста често двойна.

Напук на този всеизвестен факт обаче родните хотели се пръскат по шевовете и нашенците броят по хиляда лева на човек за тридневно луксозно преживяване в някой хотел в курортите.

Офертите валят както за екзотични дестинации, така и за западните страни, а предложенията за Балканите се равняват на една вечер в ресторант в Пловдив. За 150 лева може да се насладите на два дни в Солун (с включен транспорт, нощувки, закуски и вечери) или да хапнете в ресторант на Новогодишната нощ под тепетата. И в двата случая имате храна, само че в единия има доста повече екстри.

Коледните оферти в чужбина:

Коледа е време за семейството. Празникът предполага дълги семейни вечеря, традиции и разбира се подаръци. По-малко са желаещите, които биха се впуснали в екскурзии или спа почивки. Това естествено кара туроператорите да измислят различни примамливи оферти, с които да си привличат клиенти. И такива има дори и месец преди празника. Ако сте решили да разчупите клишето и да прекарате една по-различна Коледа или просто да почивате с цялото семейство към днешна дата може да си намерите доста изгодно предложение.

Ето и какви са предложенията:

Ако искате да се насладите на острова на рицарите Малта на Коледа трябва да платите 473 лева. В цената са включени пет нощувки, закуски и самолетни билети. Същият вариант, само че за Нова година ще ви струва 559 лева.

Офертата пък да видите новогодишната заря край Биг Бен в Лондон или да отидете на коледния базар ще ви струва 870 лева. И тук са включени самолетните билети, 3 нощувки и закуски. ( Вариант има както за Коледа, така и за Нова година)

3 нощувки в Прага пък ще ви излязат 391 лева.

Предложенията, който идват пък от съседските ни балкански страни също заслужават внимание –два дни в Белград са 135 лева, един ден в Скопие + празнична вечеря, закуска и транспорт – 120 лева.  Офертата за Истанбул за два дни е само 119 лева, а такава за Солун струва 159 лева.

Новогодишни оферти в чужбина:

За 3 нощувки във Виена в включен транспорт ще ви излезе около 350 лева. Същото време само че прекарано в четиризвезден хотел в Кипър плюс самолетен билет и храна пък ще ви струва 731 лева. Ако това ви се струва скъпо, ще ви припомним, че четири звезден хотел във Велинград с включени закуска, обяд и вечеря за три вечери е на скромната сума от 660 лева или 1320 за двама. И това при условие, че сте настанени в обикновена стая, за луксозна такава се заплаща за двама 1485 лева. Като направим проста сметка ще видим, че по-изгодна излиза да идем до Кипър, от колкото до Велинград.

Доста по-скъпо ще ни излезе удоволствието да се насладим на Сингапур и остров Бинтат. 8 нощувки, храна и транспорт струват – 4 399 лева.

Евтините варианти за Балканите са за Сараево, където за 3 нощувки с храна в четиризвезден хотел  струва само 299 лева, като към цената влиза и транспорта.

Въпреки, че сега не е сезона, гръцките туроператори също избухват с безброй оферти. Новогодишно изживяване в Катерини Паралия за 4 дни със закука и вечеря ще ви струва 462 лева.