Няколко инцидента затапиха АМ "Тракия" тази сутрин. Първата катастрофа е станала в района 105 км на аутобана. Шофьор на лек автомобил е загубил управление или е бил засечен от друг автомобил, в резултат на което колата се е качила върху разделителната мантинела между двете платна. На мястото има екипи на пожарната, полицията и „Спешна помощ“.  Пострадали са четирима души.

Наложи се екипи на място да разрежат автомобила, за да бъдат извадени пострадалите. Те са с различни наранявания, но опасност за живота им няма. В близост до мястото на катастрофата е имало и линейка от София, като медицинският екип се е включил веднага, за да помогне. 

Междуверемнно в района на катастрофата са станали две верижни катастрофи. Единият инцидент е в платното в посока София, а другият в платното за Пловдив.

„След първата катастрофа водач на турски ТИР е намалил скоростта, за да избегне удар, но в задната част на камиона са се ударили последователно три турски леки автомобила. От другата страна имаме три или четири автомобила, които са намалили скоростта или са спрели, за да видят какво се случва и са се ударили“, коментира говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов пред Фокус

За щастие при тези инциденти няма пострадали. 

Снимка: I see you KAT