Пешеходецът, който беше ударен от автобус по линия номер 6 в Пловдив, е починал в болницата, научи TrafficNews.bg

Инцидентът стана на булевард "Княгиня Мария Луиза" този следобед. Мъжът е бил приет с множествои травми по цялото тяло. Медиците са направили всичко по силите си, за да го спасят, но той издъхнал. 

„Мъжът е пресичал на червено”, коментираха очевидци на тежкия инцидент. Според тях автобусът е минавал на зелена сигнал на светофара, когато възрастният пешеходец е изскочил на платното.

Две момчета са били преки свидетели на случилото се. Те се движили зад превозното средство и са видели момента на удара.

„Просто видях как рейса удря дядото. Веднага набих спирачки, качих колата на бордюр и веднага отидохме да помагаме на човека. Той бе в съзнание, когато го откара линейката”, коментира младият мъж.

В шок бе шофьорът на автобуса. Той палеше цигара след цигара и беше видимо притеснен от случилото се.

Ето и официалното съобщение на МВР-Пловдив за инцидента:

Пешеходец пострада при пътен инцидент в Пловдив. След 14.30 часа днес на тел. 112 е подаден сигнал за катастрофа на кръстовище между бул. “Източен” и бул. “Княгиня Мария Луиза” в областния град. Според първоначалната информация извършващ ляв завой автобус от градския транспорт е блъснал възрастен пешеходец. Незабавно са насочени екипи на полицията и спешна медицинска помощ. Пострадалият мъж, чиято самоличност предстои да бъде установена, е транспортиран в болница със сериозни наранявания. Местопроизшествието е запазено. Извършва се оглед. До приключване на работата движението в участъка на катастрофата е затруднено и се регулира от служители на Пътна полиция. Изясняват се причините и обстоятелствата около катастрофата. До приключване на работата движението на автомобилите е ограничено и се регулира от служители на Пътна полиция.