Скоро пускат движението по бул. "6-ти септември" след близо две години реконструкция. Работна офанзива кипи по булеварда в участъка от моста на Адата до вливането му в "Цариградско шосе", видя репортер на TrafficNews.bg 

Десетки работници почти завършват полагането на последния слой асфалт по западното платно на булеварда от новоизграденото кръгово кръстовище на "Мосю Бриколаж" до пресечката с ул. "Орловец". 

Ремонтна дейност кипи и около кръговото кръстовище, както и по връзката с бул. "Марица". Въпреки че проблемът със собствеността на една от постройките до строителния магазин е посочван многократно като основен причинител за забавянето на ремонтирането, по думите на кмета Иван Тотев трасето трябва да бъде завършено съвсем скоро. 

Най-вероятно движението по булеварда ще бъде пуснато изцяло, веднага след като и последният слой на асфалта е напълно положен, а работата по перфиерната инфраструктура - тротоари и велоалеи - ще бъде извършвана без да пречи на шофьорите да преминават през артерия, за да може трафикът в града да се отпуши. 

Припомняме, че съдебната битка на частник с Община Пловдив проточи работата по булевард „6 септември”. Частник обжалва премахването на постройката му, непосредствено до магазин Мосю Бриколаж. Земята е общинска, а постройката е продадена преди години. Въпреки това собственикът е обжалвал премахването й. Общината е спечелила на първа инстанция делото, но обжалването й ще се проточи още няколко месеца. 

Поради това от „Щрабаг” ще завършат цялото трасе без малка част от кръговото движение до строителния хипермаркет и тротоарите.  Движението ще бъде пуснато, а след завършване на делата и останалата част ще бъде завършена.

Припомняме, че в края на септември общинският съвет в Пловдив одобри споразумението с ЕБВР за удължаване на крайния срок на усвояването на 30 милионния заем. По този начин фирма „Щрабаг” ще има краен срок да завърши ремонта на четирите основни булеварда до лятото на 2019 година, въвеждането в експлоатация на "6-ти септември" обаче се очаква да се случи много по-скоро.

В мотивите е записано, че заради отчуждителни процедури на булевард „6 септември” и „Северен”, както и забавянето на Коматевско шосе заради археологията е наложило подписването на анекса. Въпреки това от градските власт уверяват, че булевард „Руски”, „6 септември” и „Коматевско” ще бъдат завършени до няколко месеца, а отлагането се налага заради изграждането на новия булевард „Северен”.