Тази Коледа ще бъда различна за един млад пловдивчанин. Едва на 26-години Кристиан Стоянов е диагностициран с множествена склероза. Фаталната новината го застига преди два месеца след болки в кръста и други общи оплаквания.

Първите оплаквания били преди 4-5 години, когато младежът усетил изтръпване на дясното стъпало, но тъй като симптомите бързо отшумели, той не предполагал, че състоянието му е толкова сериозно. Междувременно болестта се е развивала и постепенно забелязал как започва да влачи леви си крак при походка. Последвали латентни фази и обостряния, а болестта го връхлита с пълна сила преди няколко месеца. 

Към този момент Кристиан вече едва става от леглото - слабост, замайване, невъзможност да контролира, а понякога и усеща краката си от кръста на долу, го затварят вкъщи. Семейството му трудно се справя с диагнозата, но започва битка с коварната болест. Те се обърнаха към екипа на TrafficNews.bg с молба апелът им за помощ да достигне обществото на благодетели.

Освен рехабилитации, все още семейството на Кристиан не се е спряло на лечение, тъй като конвенционалното лечение включва инвазивно лечение с интерферон, но това уврежда други функции на тялото. Те обмислят алтернативно лечение в Индия, при което редица болни от множествена склероза са успели да забавят болестта и да възстановят уврежданията.

Семейството на Кристиан обаче не може да си позволи лечение в чужбина, затова майка му моли за помощ. "Единственото важно нещо е да се оправи, той трябва да се оправи", вярва тя и изказва благодарности към всички благодетели, които ще дадат надеждата за сина ѝ. Помогнете на Кристиан да се лекува в чужбина, като извършите дарение на следната сметка:

Титуляр на дарителската сметка е Кристиан Стоянов.

IBAN: BG62 UNCR 7000 1523 1401 93 /за левове/

IBAN: BG35 UNCR 7000 1523 1401 94 /за евро/