Лилия Ботушева е българката, намерена мъртва заедно с Германец на остров Кефалония, Гърция, научи TrafficNews.bg

Жената е едва на 23 години и е издирвана от семейството и близките си, които са вложили неимоверни усилия да върнат Лилия в България. Има сайт и фейсбук група, които са посветени именно на нейното търсене.

Родом Лили е от Сливен, но преди време заминава в Германия. Според информацията във фейсбук профила ѝ тя се е намирала в Ерфурт. Преди около 6 месеца, на 8 юни тя спира да отговаря на телефонни обаждания, а близките ѝ се обръщат към немската полиция. Българката е пусната за общоевропейско издирване, а лаптопът и телефонът ѝ са открити захвърлени. 

Според съобщение на германската полиция към роднините ѝ в България, на 8 август някак си е осъществен телефонен разговор между тях и Лилия. Според униформените Лили била добре, не искала да разкрива локацията си и била взела решение да прекрати връзка с досегашния си живот. С това обаждане случаят "Лилия" е затворен.

Във фейсбук профила ѝ е пълно с постове, в които нейни приятели изразяват скръбта от липсата

Лили и спътникът ѝ с немски паспорт са наели къща за гости на острова. Но по-късно са намерени мъртви, като мистериозното в смъртта им е, че полицията е открила предмети, които биха могли да сочат сатанински ритуал.

Телата им са открити на 31 декември в стая в района на Влахата и властите първоначално смятали, че смъртта им е резултат от скандал, довел до убийство и самоубийство. Причината на смъртта е множество наранявания от остър предмет в горната част на тялото и крайниците.

Полицията намерила ножове и други остри предмети на местопрестъплението, където телата лежали в кръв. Последващи доказателства, включващи сатанински пентаграм и свещи, насочва към версия за ритуално самоубийство.  

Според местните медии, съдебният лекар е отхвърлил вероятността за престъпление със замесено трето лице. Предполага се, че двамата са били под влияние на алкохол, но това тепърва предстои да се доказва.