Младо момче беше блъснато от лек автомобил преди минути на пешеходна пътека на бул. "Шести септември", предаде репортер на TrafficNews.bg. Точката на съприкосновение между момчето и колата е страничното дясно огледало на мерцедеса.

Незабавно на мястото на инцидента дойде линейка, която ще откара пострадалия в болница за преглед. Момчето се оплаква от силни болки в крака, глезена и гърдите. 

В колата са пътували трима възрастни и две деца. Според пасажерите шофьорът не е карал бързо, но движейки се в лява лента, не е имал видимост, тъй като голям бус се е намирал в дясното платно. Според съпругата на шофьора той е набил веднага спирачки, но това не е било достатъчно и колата удря пловдивчанина.

Той се преобръща и пада на земята, от което е получил и травмите си.

TrafficNews.bg напомня, че от 6 месеца на това място има изградена светофарна уредба, която обаче НЕ работи. Преди време сигнализирахме, че след обновяването на булеварда на кръстовището бе сложен светофар, но той продължава да мига с оранжева сигнализация. Светофарът ще подпомага пешеходната пътека и завиващите наляво от "Шести септември" към ул. "Орловец". Но кога?