Масови арести се проведоха под тепатата днес. Шестима мъже на възраст между 19 и 41 години са арестувани във връзка с организирана схема за търговия с фалшиви маркови стоки.

След придобита информация за нерегламентирано съхранение и продажба по интернет на маратонки и обувки, носещи знаците на запазени търговски марки на световно известни фирми, прокуратурата назначила претърсвания. В хода на спецакцията униформени са разбили две депа със складови помещения на бул. “Васил Левски” и бул. “Васил Априлов” в областния град. 

Общо са открити и конфискувани 7746 чифта артикули с логото на над 10 лицензирани търговски марки, чиито притежатели не са дали разрешение за използването им.

По случая е образувано досъдебно производство, а в ареста за 24 часа са задържани шестима мъже на възраст между 19 и 41 години.

В хода на работата е изяснена съпричастността към незаконната дейност на единия от 41-годишните, на когото днес е повдигнато обвинение. Работата по пълното документиране на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.