16 години палим свещи по гробищата, но ако трябва още 16 ще чакам, заяви майката на убития митничар Георги Дребчев – Стоянка Дребчева, на излизане от съдебната зала. Делото срещу обвинения в убийството на митничаря Георги Дребчев – Божидар Атанасов, днес отново не успя да тръгне.

Виновен за фалстарта на процеса се оказа адвокатката му Розалина Апостолова. Софиянката изпратила писмо, че е ангажирана по друго дело пред Софийски градски съд. Както съдебният състав, така и защитниците на другия обвиняем - Иван Карабелов, бяха възмутени от факта, че юристката бе изпратила график с ангажиментите си, запълнен за 3 месеца напред.

Прокурорът по делото Георги Пенев също реагира остро. „Апостолова още на 10 декември, когато трябваше да се яви за разпит на Атанасов по друго обвинение, арогантно и нагло заяви, че не може да дойде и било нейна преценка кога и как ще се явява. С поведението си тя показва пълно неглижиране на процеса. В крайна сметка днес ангажимента й е за дело от частен характер, а тук имаме процес за убийство".

 Близките на убития митничар отново бяха възмутени от поредното отлагане на началото на процеса.

Още новини ТУК

TrafficNewS.bg