Малко след полунощ петима младежи пият алкохол, пушат и играят кючек пред входа на училище „Цар Симеон Велики" в Пловдив. Меко казано смущаващата картина е вторият подред позорен удар нанесен над добрите нрави, морала и обществения ред в града под тепетата.

В рамките само на едно денонощие, пловдивски училища стават арена за недопустимо поведение, а главни действащи лица и в двата случая са младежи.

Четете още: Публичен бой между ученици в Пловдив! Двама си нанасят тежки удари заради чат ВИДЕО

Няколко часа след като двама дванайсетокласници се биха публично зад сградата на Английската гимназия, други младежи си устроиха кръчмарско парти на стълбите пред школото в "Кършияка".

Читател на TrafficNews.bg е заснел кадри от възмутителната проява, разиграла се сряда срещу четвъртък към 00:30 часа през нощта. Във видеото се вижда как момче се е качило като на сцена върху бетонните перила на стълбите и танцува кючек. Компания му правят три девойки и още един младеж, които пушат, танцуват и пият алкохол, според твърденията на нашия читател.

Нямаме информация за възрастта на участниците в клипа, не знам на кое училище са възпитаници, дали са пълнолетни и имат право да бъдат там по това време. Но това не е и основният проблем, възникващ след преглеждането на видеото.

Четете още: Вместо химн и тържествен звънец: Деца пеят Азис на първия учебен ден! ВИДЕО

Проблемът е ценностен. Има ли място кръчмата в училище? Как да създадем респект у младото поколение към образователните институции? Как да ги държим далече от пороците? В морален фалит ли се намираме? Само думи ли са възпитанието и образованието, изчезнали ли са те напрактика като дела?

Въпроси, които остават без отговор. Единственото, което ни е ясно, съдейки по свидетелствата пред нас, е че към този момент до голяма степен сме се провалили като общество, като социален климат.

Ето и видеото от входа на "Цар Симеон Велики":