Хотелиерът предприемач Недялко Кацаров е осъден от Окръжния съд в Смолян за присвояване на вещи от поверени му за управление апартаменти. Отнетите чужди вещи, сред които са мебели, посуда и прибори, кухненско оборудване, обзавеждане и електрически уреди, кухненско и спално бельо, завивки и постелки, са на обща стойност 82 326 лева. 

С оглед извършените престъпления Съдът постанови конфискация на апартаменти и имоти на управителя на апарт-хотела в Пампорово. На Кацаров ще бъдат отнети мезонет и два гаража в София, както и една втора идеална част от два апартамента в Смолян. 

Престъпленията са извършени от Кацаров, в качеството му на управител на дружество, което е имало договор за управление на етажна собственост в комплекса "Форест Нук" в Пампорово, в която попадат около 20 апартамента на англичани и ирландци. Случаят стана известен в медиите, когато бе установено разграбването на обзавеждането на апартаментите, оставени за стопанисване на фирмата на Казаров. Присвояването е било реализирано в периода 10.07.2010 г. до 15.01.2012 г.

Окръжният съд постанови и присъда лишаване от свобода за срок от 3 години, нейното изпълнение обаче бе отложено с 5-годишен изпитателен срок за Недялко Кацаров. Управителят е осъден от частното обвинение да заплати имуществени вреди на пострадалите, изразяващи се в пълна възвръщаемост в размера на стойността на отнетите вещи е законната лихва върху нея. 

На управителя бе забранено да упражнява професия или дейност, свързана с управление на чуждо имущество, в това число да бъде управител или член на управителен съвет на етажна собственост, както и управител или член на управителен орган на юридическо лице, което е управител на етажна собственост, за срок от 5 години. 

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд в законоустановения срок.