„Мислех си, че е възможно да има ваканция, но днес установих, че не може да има ваканция при такива чисти улици.“ – коментира  кметът на града инж. Иван Тотев. Това се случи по време на открит урок в училище ОУ „Христо Г. Данов“, по време на който деца от III клас демонстрираха уменията си за работа с micro:bit.

Кметът изказа своите адмирации към ОП „Чистота“ за работата, която са свършили тази нощ.

„Спазихме, разбира се, Кодекса на труда, но колегите си седяха в Чистотата. Работеха 36 часа и се вижда резултатът. Градският транспорт също работи и не виждам защо отнесохме толкова критика вчера. Трябваше техническо време, за да заработи всичко" - коментира той.

Тотев допълни и че температурите не са толкова ниски - дори и утрешната прогноза за -12 градуса е за през нощта, а в учебно време температурите са напълно нормални за сезона. 

„Тази година дадохме достатъчно ваканции. Не можем да нарушаваме учебния процес" -заяви градоначалникът и допълни, че в следствие от всички тези фактори следва да се предположи, че дървена ваканция няма да има. 

Тотев уточни, че днес се нябляга на почистването на кварталните улици, като във всеки район има по един дежурен снегорин и един пясъкоразпръсквач. Те, обаче, не могат да влязат във всяка улица, тъй като на места има паркирани коли. 

„Ако утре някоя улица не е изчистена, вероятно ще има причина."- заключи той.

Засега няма информация и за глобени собственици на търговски обекти, пред които снегът не е почистен.