Огромен многоетажен паркинг е сред най-амбициозните проекти на районното кметство на Тракия. Предвижда се паркинг с капацитет от 500 коли да бъде изграден срещу блок 15 в близост до бул. "Освобождение" и жилищен комплекс "Елит".

Тази година се очаква проектирането на големия инфраструктурен проект да приключи. След като бъде финализирано, вече ще има ясна представа колко ще струва неговото изграждане и ще бъде мислено за финансирането му. 

Кметът на района Костадин Димитров подчерта, че е все още не е ясно дали той ще бъде финансиран с общински средства. Паркингът е дългосрочна инвестиция, така че ще бъдат търсени всякакви варианти, посочи той.

Предвижда се всяко от 6-те нива, както и 7-мото покривно, да успее да обхване 70 автомобила. Това ще бъде облекчение за паркиращите в района и ще пресече практиката за спиране на всяко свободно място - без оглед зелена площ или тротоар. 

180 хиляди пък ще бъдат разходени за изграждане на паркинг пространства на мястото на старите метални гаражи, които продължават да бъдат премахвани. В пространствата зад парк "Лаута" се очаква всички преместваеми обекти да бъдат отстранени, а на тяхно място да бъдат изградени нови пространства за спиране на автомобили, за които ще може да се кандидатства от живущите в района. Димитров заяви, че лично се е ангажирал с изграждане на нов паркинг пред блок 322. 

Над 800 са заявките от жители на Тракия, които желаят да станат ползватели на място със скоба сред новоизградените паркинги. Там където е имало повече желаещи е организиран жребий. 

Вижте подорбности в следващото видео: 

Снимката е илюстративна!