Екип от инспектори на Българската агенция по безопасност на храните – Пловдив днес сутринта не бе допуснат в производствената база на хисарската фирма „Агрокомерс 98“. На място пристигна и патрул на районното управление в Хисар, тъй като от Агенцията са поискали да им бъде оказано съдействие. Инспекторите са били спрени на входа на фуражния завод от охраната на обекта, тъй като в обекта нямало длъжностно лице, което да разговаря с тях. „Казаха ни, че шефовете са заминали на почивка в чужбина“, коментира служител от екипа. Според друга информация обаче собствениците били в хотела си в Хисар.

„Това е регулярна проверка. Фирмата е голям земеделски производител, произвеждат фураж“, коментира д-р Даниела Бояджиева, от БАХБ- Пловдив.  

Кооперацията „Агрокомерс 98“ стопанисва 45 000 декара земя и пасища в общините Хисаря и Калояново. На тях отглеждат пшеница, ечемик, царевица и пр. Имат трайни насаждения и  зеленчукопроизводство. През 2014 година хисарската кооперация „Агрокомерс 98”, печели проект по САПАРД и усвоява 2 398 595 лв. С тях бе  изградено  предприятие за производство и съхранение на фураж. 5,5 милиона лева е инвестицията в завода. В техпнопарка на кооперацията има комбайни „Джон Диър“, 20 трактора – „Джон Диър“, „Маккормик“, „Валтра. Въпреки, че проектът е приключил, в момента обектът е в мониторинг.

Следобед инспекторите но Агенцията бяха допуснати във фуражния завод, след като на място пристигна представител на собствениците. Шеф на фирмата е  Атанас Куковски, бизнесменът има още двама съдружници. 

TrafficNews.bg