За трети пореден ден, трета поредна кола осъмва в изкопа до КЦМ. Край кръговото кръстовище вече се разбиха двама в рамките на 48 часа, а днес отново мерцедес е изхвърчал сред насипи и калища. 

Няма информация за пострадали, предстои да се уточни дали шофьорът на колата е употребил алкохол. Припомняме, че по пътя Пловдив-Асеновград продължават ремонтни дейности и очевидно участъкът около ново кръговото кръстовище край КЦМ не е добре обозначен.

"Когато има концентрация на ПТП на дадено място има нещо, което не е както трябва и е нужно да се вземат мерки. Тези, които се подиграват, не са справедливи, защото пътищата и обозначенията трябва така да са направени, че всеки и във всякакви условия да се справя, а те просто знаят какъв е проблема на това място и го избягват, а не са толкова велики шофьори на каквито се правят", пише потребител в социалните мрежи под поредната снимка на изхвърчал автомобил сред калта. Под фотоса се оформя бурна дискусия за причините за катастрофите в този периметър. 

"Има ремонт, указателни табели, знаци за ограничаване на скоростта, хоризонтална маркировка! Какво още да им сложат?", пита друг мъж риторично.

Фактите обаче сочат, че проблем в участъка има - Червен фолксваген Голф беше на мястото на мерцедеса вчера, а предният ден друг мерцедес изхвърча по същия начин на същото място, а шофьорът му се оказа солидно подпийнал. Високата скорост е сред най-възможните хипотези и за трите инцидента, но е видно, че трябва да бъдат взети допълнителни обезопасителни мерки на въпросното, вече прочуло се, колело.

Снимка: Фейсбук