Непълнолетен посини окото на кондуктор в автобус на градския транспорт в Пловдив. Инцидентът се е случил след вербална агресия заради различни футболния пристрастия.

Младежът бил с тениска на ФК Ботев, докато кондукторът бил пременен с черно-бяла фланелка на Локомотив. Двата тима, отколешни противници, предизвикали спор между непълнолетния пътник и кондуктора. По време на пътуването враждата била само на реплики, но на слизане момчето ударил кондуктора и посинил окото му. 

Не за първи път футболните страсти се проектират от терена към взаимоотношенията между хората в ежедневието. Този случай беше част от изнесените на днешната пресконференция, посветена на работата на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

В случая актът на агресия е довел само до лека телесна повреда, но през изминалите 6 месеца в Пловдив е регистриран ръст на тежките телесни повреди, причинени от страна на непълнолетни лица. 

Увеличаването на случаите, в които последствията са тежки, сочи за тревожна тенденция, посочи Петко Василев, заместник-председател на Комисията.

На територията на Пловдив за 2016 са регистрирани 109 престъпления, извършени от 114 деца между 14 и 18 годишна възраст. 

Снимка: Архив