Децата,  които бяха возени в автобус от пиян шофьор, минаха през Пловдив. Групата пътува от  Златоград към Банско. Два от автобусите бяха спрели за кратка почивка в града под тепетата заедно със своите преподаватели. Няма пострадали деца,  водачът навреме бе свален от автобуса, заяви една от преподавателките.

„Установихме, че водачът е пиян, като мина дрегер. Беше заменен, защото се шокирахме”, разказва представител на туроператорската агенция.

След като е бил сменен шофьорът, групата тръгна на екскурзия, част от родителите също са дошли до Пловдив, за да се уверят, че всичко е наред.

Припомняме, че 48-годишният шофьор на автобус бе заловен в Златоград преди да потегли към Банско с ученици на екскурзия. Водачът е бил с 1,27 промила алкохол в кръвта, установени с дрегер. Взета му е и кръвна проба.

Шофьорът е от Бургас, но работи за старозагорска фирма. В ранните часове днес тръгнали два автобуса до Златоград, откъдето е трябвало да вземат учениците от 3-4 клас с възрастните им придружители от ОУ „Васил Левски", за да отидат на двудневна екскурзия до Банско.

Шофьорът е задържан.