Един млад пловдивчанин прояви изключителна инициативност и създаде прекрасен подарък за стотици бездомни животинки. Изправени пред студените зимни месеци, кучетата и котките, които нощуват под открито небе, трудно оцеляват, тъй като естественият начин, по който си набавят храна и вода, става недостъпен за тях. 

Затова Димитър решава да почерпи от чуждия пример и пресъздава автоматизирана хранилка за бездомни животни, чийто прототип е видял в Англия. Отдаденият на добрата мисия мъж признава, че конструктивният процес не е бил особено лек.

"Голяма инженерна борба беше докато я направя, но... сръчен съм!", пише Димитър в пост в социалните мрежи, където представя конструкцията. 

Принципът на работа е прост - тръбата се пълни с храна или вода, и под собствената им тежест се регулира без да прелива, без да се мокри и едновременно с това стоейки пълна. 

Снимката с изобретението се разпространява с шеметна сила и печели на Димитър адмирации от стотици пловдивчани. Приветствията за добрата му идея и изпълнение изпълват коментарите, а ние публикуваме един от тях, който обобщава позицията на съгражданите му:

"Браво!!! Уникално изобретение е! Виждала съм снимки, но смелостта да я направи някой В България - направо е революция! Трябва едно видео туториал да покажете на тия хора как се прави! Как се помага! Супер сте!!!"

Димитър скромничи и многократно подчертава, че само е претворил нещо вече създадено, но това не пречи да му кажем едно голямо "Браво!" за усилията и за каузата. Той е пример, че любовта към животните, започва и свършва с грижата за тях. 

Ето изобретението на Димитър:

Ето и идеята, която го вдъхновява: