Добилата известност в целия град Баба Мария, отново бе хваната в крачка да играе по машините в пловдивските казана.Наш читател ни изпрати снимка, на която се вижда как възрастната жена и брат й отново обикалят ротативките в града.

„Моля ви, добри хора, помогнете ни да оцелеем! Ужасно съм гладна, а нямам пари да си купя и парче хляб", прошепва през сълзи 74-годишната пенсионерка Мария Костадинова от пловдивския квартал "Кършияка". Отчаяна от тежката мизерия и недоимък, баба Мария е готова да сложи край на живота си.”

Този апел за помощ преди близо година буквално разпали цяла България. Хиляди се втурнаха да помагат на закъсалата жена, която се грижи и за брат си с пенсия от 190 лева.

Значително количество лекарства, храни и пари бяха дадени на жената. Още тогава хора, които познават баба Мария, предупредиха, че жената има склонност към хазарта, и призоваха да й се дават неща само в натура. Не след дълго други желаещи да помогнат се оплакаха, че жената им отказва провизии и иска само пари в брой.

Със сигурност, жената има тежка съдба, а хазартът е порок, който често е сравняван с наркоманията. Проблемът обаче е, че тя пилее пари на хора, които са дадени на нея, вместо за децата или близките им. Ясно е, че с действията си Баба Мария отказва стотици хора да помагат на други, изпаднали в беда. За съжаление, въпреки че жената бе хваната веднъж в крачка, явно това съвсем не й пречи да продължи да харчи чуждите пари…

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg