Арменецът Хамлет Шмавонян, който намушка в Банско пловдивски студент, е част от "арменската мафия", която  от няколко години се вихри из Пловдив. Той има условна присъда за отвличане и принуда. На 7-ми февруари, м.г., е влязло в сила споразумение, според което Шмавонян е осъден на 3 години условно с 5 години изпитателен срок и глоба от 2 900 лв. 

Същото наказание е постановено за съучастника му Хайрабет Бейлерян. На 1-ви декември 2013 г. те отвлекли пловдивчанина Христо Вълков и го накарали да подпише документ, че им дължи 800 лв. Парите били за дрога, която двамата арменци му дали, но той не им платил.

23-годишният Хамлет Шмавунян и  Хайрапет Демирян са със статут на постоянно пребиваващи на територията на страната ни. Първият работи като продавач в частна фирма, а вторият е студент в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. 

За да се домогнат до жертвата си, арменците използвали за примамка своя позната – красиво момиче, което се свързало по Фейсбук с длъжника и го поканило на среща. Така Хамлет и Хайрапет успели да качат мъжа в колата си и да го закарат до Пазарджик, където го накарали насила да подпише договор за кредит в размер на дължимата сума. 

"Арменската мафия", както са известни младежите в града,  периодично устройва битки из пловдивските заведения. Миналата година имаше сблъсък пред Планет клуб, а преди две седмици са счупили с бухалка главата на охраната на нощен клуб.

Шмавонян не е студент, но заминал с приятели за Банско, за да се включи в еуфорията на студентския празник. Според местната полиция разпрата станала заради момиче. Арменецът е в ареста. Той ще бъде съден и ще му се наложи да излежи и условната присъда.

Още - в емисията на ТРАФИК ТВ: 

Хамлет /по средата/ с приятели на плажа

 

Сред приятелите на Хамлет е и Юра Месропян, който има условна присъда за стрелба с газов пистолет зад Халите.

TrafficNewS.bg