Майки с колички и трудно подвижни хора останаха блокирани в Прослав и Смирненски заради неработещи асансьор на пасарелките. Проблемът не е от вчера, а от близо седмица. За това сигнализираха възмутени читатели на TrafficNews.bg.

Едната от дамите е звъняла на посочения телефон, който е на сервиза, поддържащ съоръжението. От там са я уведомили, че договорът за поддръжка е изтекъл и не знаят кога ще ремонтират асансьора.

„Аз се питам- как с малко дете с количка мога да стигна до детската кухня, която се намира на гърба на  4-то ДКЦ всеки работен ден. Пореден абсурд в нашия любим град-Европейска столица на културата”, пише читателката ни.

Наш репортер се свърза с институцията поддържаща асансьорите. От там ни разказаха, че проблемите се крият в недоброжелателни граждани. Те всячески са саботирали работата на механичното съоръжение в Прослав- вандали са заливали таблата с вода, вадели са копчета, чупили са части.

От фирмата се отзовавали по 4-5 пъти на седмица, за да поправят асансьора в Прослав. След серията от вандализъм сервизът вдигнал ръце и се отказал от договор за поддръжка, който включва и двете пасарелки.

След няколко разговора с НЖКИ от сервиза са склонили да подпишат нов договор с условието, че на проблемната пасарелка в Прослав да се постави СОТ и камери за наблюдение.

Очаква се до четвъртък най-късно асансьорът отново ще заработи.

TrafficNews.bg