Ремонтът на подлеза на Гладстон, заради който е въведена временна организация на движението по "Цар Борис Обединител", от седмица е в нов етап. Движението на моторни превозни средства вече се извършва двупосочно в източното платно на булеварда, а западното е изцяло затворено.

Или поне това виждат пловдивчаните, които ежедневно минават по булеварда. Наш репортер обаче попадна на малко по-различна гледка - стотици шофьори, идващи откъм Тунела, се лутат между лентите, чудейки се накъде да поемат. Причината е, че поставените при предишната временна организация пътни знаци все още не са сменени. Вместо пътен знак "Ж16", който да окаже на шофьорите, че трябва да преминат в насрещното платно за движение, на място има монтирани две табели, уведомяващи водачите, че лявата лента не е свободна за движение. 

Въпросният знак от групата "Ж" все пак присъства в цветния ансамбъл от указания. Тези, които са последвали указанията на предишните пътни знаци, успяват да го видят на около 20 метра след мястото, на което по стран навик са се престроили вдясно. 

"Ами сега накъде?", питат объркани от противоречивите инструкции пловдивчани. Шофьор, който преминава ежедневно по трасето, се възмущава, че засиленият трафик се дължи не толкова на ремонта, колкото на факта, че водачите не знаят как да разположат автомобилите си на пътното платно. 

"Изведнъж се усещат, че знакът ги лъже и се започват резки маневри, биене на спирачки," споделя вочевидец и пита трябва ли да стане инцидент, за да се вземат мерки.