Трудно е да си представим какъв би бил живота ни без телефон. Но замисляли ли сте се някога дали е нужно да го вземате в банята или в леглото? Следните примери показват, че има още места, на които често го оставяме, без дори да осъзнаваме вредите. Ето кои са те:

Със сигурност е много удобно да слагате телефона си в джоба, но това крие своите опасности. Първо, лесно можете да счупите екрана му. Също така е изключително лесно за крадците да ви го вземат, без дори да разберете. А сещате ли се колко пъти сте набирали някой без да искате, защото сте седнали върху него?

Поставянето на телефона в джоба може да доведе и до здравословни проблеми. От Ексетърският университет са доказали, че електромагнитните вълни от устройството афектират количеството и качеството на семенната течност на мъжете. Жените пък са склонни да слагат телефоните си в сутиена, но се препоръчва да не го правят, тъй като така се увеличава риска от рак.

В количката на бебето е навик на майките, който по-добре да не съществува. Проучване сочи, че това може да доведе до проблеми с поведението на децата, като хиперактивност и липса на внимание.

Не е хубаво да оставяте телефона си и на студено. Ако температурата е под 0 градуса и след това влезете в топло помещение, ще се получи кондензация, която ще влоши състоянието на телефона. Най-добрият начин е да си купите специални кейсове, които се пригаждат към всякакви температури.

Най-голямата грешка, която всички правим, е да слагаме телефона си под възглавницата. Вълните, които излъчва устройството, могат да ни причинят главоболие, проблеми със съня, които да доведат до още по-сериозни проблеми, съобщава Дарик.