Има много млади момичета, които се оплакват, че не изпитват удоволствие, когато правят секс. Това може да е голям проблем в една сериозна връзка, защото несполуките в секса се отразяват и на отношенията между партньорите. Защо не можеш да стигнеш до оргазъм?

Не можеш да се отпуснеш

Това е най-често срещаната причина сред тийнейджърите. Когато те са начинаещи в секса изпитват големи притеснения относно вида си, липсата си на опит и желанието да се харесат на партньора. Така съвсем забравят, че сексът е за взаимно удоволствие и няма място за притеснение.

Мислиш си, че сексът е състезание

В секса няма състезателен елемент, идеята не е да се надпреварвате кой ще изпита повече удоволствие. Освен това не бива да се сравняваш с приятелките си или с истории, които си чувала. Има жени, които могат да свършат много пъти по време на секс, но на всяка ѝ действа различно нещо. Не мисли, че имаш някакъв проблем, ако не можеш да изпиташ 10 оргазма за 10 минути.

Напасване с партньора

Дори да имаш опит в сексуалните преживявания, сексът с нов партньор може да е голямо предизвикателство. Двама души винаги имат нужда от известно време, докато се напаснат напълно и започнат да изпитват истинско удоволствие от половите контакти. Дай си време и се опитай да споделиш с партньора си какво ти харесва и какви предпочитания имаш в леглото.

Имаш нереални очаквания

Проблем сред днешното поколение е, че масовата култура и порнофилмите създават грешна представа за секса. Така и двата пола имат объркана представа за секса, която много се различава от реалността. Опитай се да не подхождаш с никакви очаквания и не мисли за нищо. Отдай се на момента, за да се отпуснеш.

Не си достатъчно възбудена

Отделете повече време на любовната игра, за да се възбудите максимално. При нужда можете да си набавите лубрикант, който да улесни проникването и да направи сексуалния контакт много по-приятен.

ОЩЕ НОВИНИ ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg