Еротичният масаж е чудесен начин да започнете любовната игра. Освен това честото практикуване на еротичен масаж може да окаже невероятен ефект върху вашия сексуален живот. Вижте кои са 5-те ползи от еротичния масаж.

Едва ли има някой човек, който би отказал масаж. Тази древна практика отпуска и енергизира тялото по един неповторим начин. Еротичният масаж от друга страна действа също толкова отпускащо, само че подтиквайки сексуалната енергия да излезе наяве.

Еротичният масаж освен това може да бъде страхотно начало на любовната игра. Колкото по-често го практикувате, толкова по-добре за вашия сексуален живот, пише Rozali.bg. Не ви се вярва? Тогава разберете кои са 5-те ползи от еротичния масаж.

Подобрява самочувствието

Масажът тяло в тяло е чудесен начин да повишите своето самочувствие в спалнята. Липсата на самочувствие може да доведе до намаляване на интимността и дори до пълна липса на удоволствие. Докосвайки всяка част от тялото ви, вашата половинка ви дава ясен знак, че харесва всичко във вас и вие няма от какво да се притеснявате.

Повишава шансът за оргазъм

Много жени невинаги достигат до оргазъм. До голяма степен това се дължи на недостатъчната подготовка и възбуда. А както стана ясно вече – еротичният масаж е чудесно начало на любовната игра. Чрез него вашият партньор може да ви настрои на още по-сексуална вълна и по този начин шансовете да получите оргазъм значително се увеличават. Ако пък партньорът ви е много изобретателен и добър с ръцете, не е изключено да успеете да получите оргазъм и по време на самия масаж.

Помага за контрола на еякулацията

За мъжете, страдащи от преждевременна еякулация, еротичният масаж също може да бъде полезен. Чрез него се удължава любовната игра и първоначалната пикова възбуда влиза в нормални граници. Не е изключено също така по време на еротичния масаж възбудата да се увеличава и намалява, което всъщност помага на мъжа да започне да контролира своята еякулация.

Увеличава интимността

Еротичният масаж е акт на близост, която неминуемо засилва интимността между двамата партньори. За да бъде масажът максимално ефективен, трябва да се погрижите за обстановката. Светлината трябва да е приглушена, а в стаята може да запалите ароматни свещи. Подходящото масажно олио пък ще нагорещи още повече обстановката. Позволете на вашия партньор да ви докосва както пожелае и вие му отвърнете със същото.

Дава сексуална свобода

По време на еротичния масаж може да откриете нови ерогенни зони (както свои, така и на вашия партньор), от които да се възползвате. Еротичният масаж е чудесен начин да изследвате своята сексуалност, което много пъти дори може да ви даде по-голяма сексуална свобода.