Снимка на общинска съветничка от Благоевград, качила се върху бюро, се превърна в истински хит в интернет, разказва в неделния си брой "Монитор".

Злата Сотирова от Българската социалдемократическа партия позира сред бутилки от безалкохолни напитки и цигари. Златистите сандали на брюнетката подсказват, че снимката е правена в разгара на лятото. “А пък само, ако я видите как танцува, когато е с приятели на някой купон или служебна сбирка! Събира очите на всички ни, най-вече на мъжете, надпреварват се да я канят да танцува с тях и не спират да я ухажват”, казва дългогодишната приятелка на Злата Сотирова – Деница Будева, пред местния вестник “Вяра”.

Някои от хората дори не изключиха възможността Злата да е решила да смени попрището си от съветничка и юрист и да стане манекенка.
„След като превзе местния парламент с непримиримия си дух и буен нрав, като нищо ще превземе и подиумите”, коментират пък чест от нейните колеги. И въпреки че чародейката, по-известна като „огън жената” в благоевградския Общински съвет, притежава всички данни да се конкурира с хубавелките, стъпващи по модните подиуми, тя е повече от скромна и твърди, че красотата е преходно явление, а интелектът на човека – вечен.
Приятелките й пък са категорични, че Злата е в пъти по-красива и способна от всички така наречени „модни звезди”.
На фона на интереса към благоевградската общинарка в социалните мрежи месната управа в Хасково остава без достъп до Facebook. Социалната мрежа яде работното време, затова е аут от компютрите, но сайтовете са достъпни за четене”, успокоиха от общината.
Социалните мрежи лесно могат да се заменят с обикновен имейл, когато трябва да се изпрати някаква важна информация. Раз¬ните споделяния обаче са глупости, поне в работно време, смятат началниците в хасковското кметство.
Изчислено било, че в мрежите служителите губят повече време от почивките за храна и пушене. Мярката е прилагана и в други държавни служби и в много хасковски фирми.
Отрязването на общинарите от Facebook е част от мерките за повишаването на ефективността и компетентността на чиновниците, които се обучават на работоспособност по специален проект на стойност 122 000 лв.
До края на август 193-ма служители, или 77% от целия състав на администрацията, ще трябва да се научат как да повишат професионалната си компетентност и да работят с рискови групи граждани.
Освен това общинарите ще трябва да подобрят и комуникацията си с потребителите на услугите. “Като за начало да се усмихват повече”, изясни Кръстина Мандаджиева, ръководител на проекта.

TrafficNews.bg