Жените често допускат грешка, когато отговарят на съобщенията или обажданията на мъжете в следните случаи. Най-често от това не следва нищо добро.

1. Ако вече сте се разделили по негова инициатива или ваше желание.

Този мъж ви е напуснал, а преди това и изневерил, и ви е трябвало много време, за да се съвземете. И когато най-после сте преодолели раздялата, той решава да напомни за себе си с позвъняване или съобщение от рода на: „Здравей, как си?“. Най-добре не отговаряйте. Не отваряйте стари рани, които сте лекували толкова дълго. А ако вие сте пожелали да се разделите, спомнете си защо сте го направили. Изобщо не е сигурно, че нещо се е променило. Щом тогава не е поискал да се промени, за да не ви загуби, защо мислите, че е готов сега? Оставете миналото, там където му е мястото - в миналото! Най-вероятно в близко бъдеще ви очаква нещо далеч по-хубаво.

Ако вашият случай е такъв, най-вероятно на този мъж просто му е станало скучно и сега най-после си е спомнил за вас. Възможно е също да е ударил на камък с другите си варианти и да е прибягнал до вас като резервен вариант. Вие заслужавате нещо много по-добро – като минимум НЕ обаждане веднъж на две седмици, а като максимум – любящ и грижовен мъж до себе си. 

3. Ако мъжът ясно ви е дал да разберете, че не е готов за сериозни отношения.

Възможно е да ви е казвал, че му харесвате и че му е хубаво с вас, но ако освен това е добавил, че сериозните отношения не влизат в плановете му, по-добре не отговаряйте на обажданията и съобщенията му. Защото ако се стремите към зрели отношения с човек, готов да поеме върху себе си такава отговорност, с този мъж със сигурност няма да ги получите. Той просто ще ви завърта главата, а вие напразно ще чакате нещо да се промени и връзката ви да се задълбочи. Уви, това се случва крайно рядко.

4. Ако пише само през нощта и винаги завършва с покана да го посетите.

Най-вероятно просто се чувства самотен и знаейки за чувствата ви към него, иска да се възползва и да си разнообрази вечерта. Но ако в плановете ви не влиза да тичате всеки път, когато ви свирне, или спорадичният секс не е „пределът на мечтите ви“, тогава игнорирайте подобни нощни позвънявания или съобщения. После ще съжалявате, когато разберете, че са ви използвали, но ще бъде късно.

5. Ако знаете, че не сте единствената.

Възможно е да е женен и вече месеци наред да ви уверява, че ще се разведе, защото, видите ли, „Обичам само теб, а с жена ми отдавна вече нищо не ме свързва освен децата“ и други подобни оправдания. Или чисто и просто не може да избере между вас и друга жена. В този случай направете услуга на себе си, а заедно с това и на него, и престанете да се измъчвате и да чакате някой ден да направи този „нелек избор“. Освен това, ако е изневерил на някоя друга с вас, какво ви гарантира, че няма да постъпи така и с вас? Защото, както е известно, не можеш да градиш щастие върху чуждото нещастие. Затова най-добре започнете всичко отначало, но с онзи мъж, който наистина е свободен и готов за нова връзка.

6. Ако чувствате, че тази връзка ви се отразява зле и е токсична.

Ако чувствате, че самооценката и самочувствието ви сериозно са се разклатели, след като сте започнали връзка с този мъж, ако усещате, че се намирате в състояние на постоянен стрес и всичко това ви коства повече нерви, отколкото щастие, най-добре сложете край на отношенията възможно най-скоро и не отговаряйте нито на позвъняванията, нито на съобщенията на този мъж. Защото връзката с любим човек не бива да е източник на болка, а напротив – трябва да ви носи щастие и радост, умиротворение и увереност в себе си и в утрешния ден.

 

Източник: Obekti.bg