Няма връзка без проблеми. Същото е и с брака. Всъщност голяма част от семейните проблеми на една двойка се зараждат на ниво връзка, без значение колко дълга е тя. Това се дължи на факта, че партньорите неглижират обсъждането на някои важни въпроси. Вероятно от неудобство или защото се чувстват твърде сигурни с половинката си.

Кои са онези проблеми, които могат да разрушат брака?

Не говорите за интимността

Интимността е много важна част от всеки щастлив брак и е важно да се говори за нея. Също така е важно на по-ранен етап от вашата връзка да установите отворена линия за комуникация на тази тема. Говоренето за интимността е вид интимност, и от това не бива да изпитвате неудобство.

Дисбаланси в управлението на домакинството

Това е един от основните проблеми в повечето семейства. От изхвърлянето на боклука, до пазаруването, грижите за децата, кой колко печели. Но проблемите възникват, когато има липса на уважение в тази посока между двамата партньори. Ето защо още в началото на всяка връзка, когато двама души заживяват заедно, е важно да се обсъди кой какви очаквания има, как ще си помагат, дори за ежедневните неща, свързани с дома.

Не говорите достатъчно за финанси

Ако финансите не се обсъждат, особено преди брака, това бързо може да се превърне в голям проблем, особено ако има разлики в навиците за харчене или изплащането на дълг на единия или другия партньор, или такъв свързан с изплащане на общо жилище се превърне в голям разход за бюджета. Важно е да се помисли кой какви кредити има, да сте наясно кой какви доходи получава, дали някой от двамата ви не е хазартен тип. Също така за вземането на кредити по време на брак, които носят риск и за другия партньор и т. н.

Имате усещането, че не сте чути

Понякога уж малки и безобидни коментари ви карат да се чувствате обидени, засегнати. За съжаление, премълчаването на тези малки уж пренебрежими моменти могат да се превърнат в големи проблеми. Често единият от партньорите се чувства нечут, неглижиран от другия, има усещането, че няма подкрепа.

Различни подходи към родителството

Когато двойки, които имат сходни ценностни системи, решат да имат деца, те често могат да се откажат от истински и сериозни разговори относно стиловете на родителство, подходите към дисциплината и общите правила за това как искат да възпитават децата си.

Обикновено те са да се съсредоточат върху създаването на детската стая и избора на имена на бебета, а не водят истински разговори относно възпитанието. Настройването на децата срещу единия или другия родител, също е проблем.

Не отделяте достатъчно време един за друг

А това означава, че не се грижите за брака си. Важно е двойките да намерят време, в което просто да бъдат двойка. Да отидат на кино, на бар или да правят заедно неща, които са правили преди появата на децата и сключването на брак. Може да е нещо малко, но да е време само за вас двама ви.

 

Източник: yourtango.com