19-годишният фотомодел от Иркутск Лиана Клевцова е избрала нестандалтен начин да протестира срещу повишаването на цените на каквото и било в Русия. Елегантната дама се съблича чисто гола на публични места и по този начин заявява несъгласието си с поскъпването. Тя е нарекла акциите си „Голата истина” и от близо двамесеца шокира ползвателите на социалните мрежи с откровените си фотосесии, съобщава lifenews.ru.

Преди месец Лиана се представи гола на фона на централния офис на „Сбербанк” в Иркутск. По този сексапилен начин тя се опита да привлече вниманието на обществеността към повишаването на лихвите по ипотеките.

След това красавицата се разбунтува срещу неоправдано високите цени на бензина. Тя избра крайно оригинален начин да проведе акцията си, като се съблече гола на една бензиностанция в града и си направи фотосесия.

„Това е моят начин да привличам вниманието към проблемите на обществеността. Искам хората да ме чуят и да ме разберат – обясни Лиана. – Идеята да пррави голи акции ми хрумна спонтанно и в началото беше по-скоро шегаь но след това усетих, че срещам отклик и подкрепа от много хора и тогава разбрах, че не бива да спирам. В плановете ми има още няколко такива проекта, които засега ще запазя в тайна.

Лиана обясни замисъла си по следния начин: държавата ни кара да плащаме прекалено много и не ни остават пари дори за дрехи. Според момичето, родителите му до ден днеше са в шок от акциите й.

„Когато мама научи, че правя такава акция, беше категорично против – признава си фотомоделът. – Каза ми, че опозорявам семейството с външния си вид и че това е вулгарно и глупаво. Плака и ме моли да престана да върша това, но сетне лека-полека се примири. Колкото до мен, аз вече свикнах да се събличам на обществени места, защото отдавна съм модел на жанра „ню”. 



Последната акция на Лиана е срещу високите цени на градския транспорт. Тя се съблече гола в един автобус от градската мрежа, за да демонстрира нагледно, че ако властите в региона не въведат оптимална цена за пътуване в градския транспорт, голи ще останат или пътниците, или шофьорите. Този проект на младия фотомодел се нарича: „Цена на превоза: така трябва”.

Повод за тази акция стана неотдавнашната стачка на шофорите на частни маршрутни автобуси, които искаха цената на превоза да се повиши.

„Този проект изцяло е измислен от Лиана. Тя ми се обади спонтанно и каза, че има идея да направи социален проект във връзка със стачката на шофьорите в Иркутск. Ние се приготвихме и отидохме на снимки, а един познат шофьор се съгласи да ни помогне. Идеята е, ч„е ако властите не се заемат с бързото решаване на този проблем и не въведат оптимални цени за превоз в градския транспорт, задължително ще останат голи или пътниците, или шофьорите. Никой не иска да работи на загуба, кака фотографът Александра Тимофеева.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg