В края на всяка година ни залива вълна от зловещите предсказания за следващата. Тази година те не закъсняха. 

Едно от най- стряскащите пророчества е, че през 2024 година електричеството в целия свят ще прекъсне за неопределено време?  Според Оливър Даудън, заместник-председател на Обединеното кралство гражданите трябва да се запасят със свещи, батерии, радиоприемници на батерии и инструменти за дома. Той призова да не се изпада в паника.

Швейцарското правителство също отправи подобни предупреждения към народа си. Ако има голяма експлозия на слънцето, магнитната буря, която ще възникне, може да предизвика прекъсване на тока в света.

В случай на прекъснато електричество средствата за комуникация като интернет, телефон и радио няма да могат да се използват. Общуването между хората и обмяната на информация ще спрат напълно.

Ще се сложи началото на икономическата фризура, защото банките, фондовите борси и фабриките няма да могат да работят.

Болниците няма да са в състояние да осигуряват лечение, а храната ще започне да се разваля. Пречиствателните системи и водните помпи няма да могат да работят. Ще започне разпространяване на инфекциозни болести заради замърсяването на водата.

Службите за сигурност ще са отслабени, което ще затруднява предотвратяването  и реагирането на инциденти.

Тези предсказания са част от виденията на Баба Ванга за 2024 г. Освен прекъсване на електрозахранването, тя предсказала и мощно цунами в азиатския регион. Очаква се то да бъде 100 пъти по-лошо и по-трагично от това, което се е случило през 2004 г. в Тайланд.

Предсказанията на балканският Нострадамус, както наричат баба Ванга, са и в областта на медицината.  Очаква се да бъде намерен лек на болести като ХИВ и рак. Съвсем не е изключено това предсказание наистина да се случи. След проведено проучване на лекарство против ХИВ в 157 клиники за сексуално здраве в Англия върху 24 000 души става ясно, че то е с 99% ефективност.

Според Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство ефективността на лекарството ще помогне за постигането на целта на правителството за нулево предаване на ХИВ до 2030 г., но е необходимо повече хора да го приемат.

Баба Ванга предсказала и мощно природно бедствие, като  цунами в азиатския регион, което ще удари и ще навреди дори на съседни места. Пророчицата сравнява събитието с това, което се случи през 2004 г. в Тайланд, също предречено от нея. То предизвика гигантски вълни от Индийския океан, които имаха опустошителни последици. Баба Ванга казала, че мощното цунами през 2024 г. ще бъде 100 пъти по-лошо и по-трагично.

На пророчицата приписват и предсказанието за опустошително земетресение в Съединените щати за 2024 г. То може да промени течението на водите на река Мисисипи. Бедствието би причинило смъртта на хора и множество материални щети, както и икономически разрушения за много семейства в засегнатите райони. Баба Ванга пророкува също атентат срещу Путин и гежка икономическа криза. 

Макар и зловещи, предсказанията рядко се сбъдват. А опитът ни показва, че светът е непредсказуем и "черните лебеди"  ни връхлитат от посока, от която изобщо не сме ги очаквали. Така че: БЕЗ ПАНИКА! Направете си чаша чай, вземете си хавлия и дишайте!* 

*Дъглас Адамс / Пътеводител на галрактическия стопаджия/