Във всяка нова връзка, след като се преодолеят страховете от първата среща, първата целувка и разговорите, следва секса. Ето кои са ужасните грешки при първия секс, които не трябва да допускаш, за да не се окаже и последен, както и да сложи край на романса ви.

решка 1: Прехвърляне на отговорността изцяло върху мъжа

Разговорно, това явление е известно като „Лежи като пън“. Някои момичета толкова много се страхуват да не направят нещо неправилно по време на първия секс, че предпочитат да не правят нищо. Лежат си и чакат до края. Но дали той ще поиска отново да бъде с теб, дори и да обича сека – малко вероятно. Много по-добре би било да направиш това, което ти харесва.

Грешка 2: Да се стараеш да го изумиш

Да демонстрираш всичките си умения. Ти може и да владееш 120 техники за виртуозен минет, но това съвсем не означава, че трябва да ги демонстрираш по време на първия ви секс. Ще има достатъчно време да го изумиш. Имай предвид, че някои мъже са предубедени към опитните момичета и е възможно да си направят прибързани и грешни изводи.

Грешка 3: Липса на емоционалност

Повечето жени са нервни преди първия секс с нов партньор, което е напълно нормално. Разбира се, стараят се да го прикриват. Има и такива, обаче, които изпадат в ступор. Смъртен грях в леглото е липсата на емоционалност. Това води до естествения въпрос „Като не иска, какво прави в леглото ми?“. Ако не се чувстваш готова да правиш секс с нов партньор, по-добре е да не започваш връзка. А ако си, не прикривай емоциите си. Мъжете имат нужда от обратна възка, искат да почустват, че са дарили удоволствие на жената. Преиграването. Това е много лоша идея. Да имитираш възбуда или оргазъм по време напървия ви секс е погрешно по много причини. Мъжете винаги усещат лъжата и фалша и на никого няма да му бъде приятно от това.  

Грешка 4: Търпение

Първият секс с нов партньор рядко е идеален. Но това не означава, че трябва стоически да понасяш да те нараняват. Винаги, когато нещо ти причинява дискомфорт, трябва да говориш за него. Навика да си мълчиш може да доведе до сериозни последици. Ако в продължение на половин година понасяш всичко с усмивка, а след това заявиш, че има проблем, партньора ти ще се чуди как досега всички е било наред и изведнъж... Ако една жена по време на секс се мръщи, но не казва нищо, мъжа е нащрек. Но ако не му кажеш какъв е проблема, той няма да разбере какво не прави както трябва.

решка 5: Сравнение с бившите

Това е една от топ-грешките. При никакви обстоятелства не трябва да го сравняваш с бившите си, особено по време на първия ви секс. Говорейки за предишни партньори, ти може да провокираш два въпроса „Ако е толкова прекрасен, какво правиш с мен?“ или „Ако е толкова ужасен, защо не спираш да го споменаваш?“. И двата варианта са пагубни.

Грешка 6: Да демонстрираш разочарование

Да, на жените да получат оргазъм с нов партньор понякога им отнема  няколко месеца. Когато партньорите не се познават е трудно да доставят един на друг пълно удоволствие. Така че, не трябва да изграждаш представа за първия ви секс върху розови илюзии. Но и не е необходимо да демонстрираш разочарованието си, защото рискуваш да няма втори. Важно е да говориш с партньора си, така че да изгладите несъответствията в секса и не само. 

По материал на: Cosmopolitan.bg