Ще боли
Истината е, че аналният секс не трябва да боли, ако го правите, както трябва. Много жени дори съобщават, че го намират за невероятно удоволствие, и получават оргазъм. Ако ти и партньорът ти започнете бавно, с подходяща любовна игра с участието на пръстите например, болката ще е последното нещо, за което ще мислиш.

Ако първия път боли, винаги ще боли
Не си прави изводи от някое негативно изживяване. Както споменахме, вероятно не сте спазили инструкциите – да действате бавно, да има дълга любовна игра с пръсти или секс-играчки. Още един съвет: ако партньорът ти стимулира клитора ти, докато се опитва да проникне в теб, нещата ще станат по-лесно.

Нормалните жени не правят анален секс
Много се спекулира с това, че само по-разкрепостените жени и проститутките правят анален секс. Всъщност този вид секс е табу за повечето хетеросексуални двойки, но те неистово искат да го опитат. И защо не, ако го направят по безопасен начин?

Аналният секс може да спаси сексуалния ти живот
Широко разпространен мит е, че ако не правиш анален секс с партньора ти, той ще спре да те иска, и ще потърси удовлетворяване на желанията си другаде. Да, някои мъже гледат на аналния секс като на Светия граал, но да го направиш, само за да им угодиш и да „спасиш връзката си”, е доста тъпо.

После мъжът няма да изпитва уважение към теб
Едва ли ще иска това от теб, за да те зареже после. Нормалните мъже възприемат аналния секс като част от здравословния сексуален живот в двойката. Факт е, че може да ви помогне да се сближите с партньора си обаче, да сте по-свързани емоционално.

Ще те нарани
Всеки вид секс, правен по грешния начин, може да ти причини увреждане. Ако вагината ти е суха, при секс можеш да получиш същото нараняване, както и на ануса, ако не използваш лубрикант.

Не е необходимо да ползвате презерватив
Това, че не можеш да забременееш при анален секс, не означава, че не трябва да го правите с презерватив. Повечето полово предавани болести се прехвърлят през ануса (хламидии, инфекциозен хепатит, СПИН). Дори е по-опасно, защото лигавицата на ануса е по-тънка, и при сухо триене може да се нарани лесно (пак да ти напомним да използваш лубрикант).

След като веднъж правите анален секс, той няма да иска друго
На много мъже им харесва, но не биха се отказали от стандартния секс по никакъв начин. Ще разнообразявате.

Анусът ти ще се разтегне
Това е същото, както и митът, че вагината остава по-широка след раждане. Редовният и правилно практикуван анален секс не може да доведе до такъв проблем. С времето анусът ти ще става само все по-спокоен, но основна роля при отпускането за този вид секс играе, както винаги, мозъкът ти.

Мръсно е (буквално)
Това може би е сред най-големите заблуди. Анусът и най-долната част на ректума съдържат съвсем мъничко фекален материал, не е толкова мръсно, колкото си мислиш. Но не прави така, че да пренасяш бактерии от ануса към влагалището, ползвай презерватив, за да няма нежелани инфекции, и антибактериален сапун преди проникване във влагалището. Ако все още се съмняваш относно хигиената, направи си клизма преди аналния секс.

TrafficNews.bg