Затварят ресторантите и баровете  за един месец в най-гъсто населените части в Гърция. Мярката е за да предотварти увеличаването на случаите на коронавирус. В страната се отчита нарастване на случаите, въпреки че към момента те са по-малко в сравнение с други европейски страни.

"Ресторантите, баровете, кафенетата, кината, музеите и закритите зали за спорт и фитнес ще бъдат затворени от вторник, 3 ноември, за период от един месец в цяла Северна Гърция и областта Атика, включваща и столицата Атина", заяви премиерът на страната  Мицотакис.

Забраната за движение през нощта, засега прилагана само в най-засегнатите от епидемията райони, ще бъде разширена за цялата страна и ще важи от полунощ до 5 часа сутринта. Премиерът заяви, че тези нови правила са фокусирани върху два фактора, които явно благоприятстват за разпространението на вируса - равлеченията и движението на хората.

Търговията на дребно, индустрията и училищата ще продължат да работят, както и хотелите и заведенията в сферата на услугите като фризьорските салони. Гърция регистрира нов пик от 1690 нови случая на коронавирус в петък и 5 смъртни случая, с което броят на жертвите на COVID-19 се покачи на 620. В четвъртък новите случаи бяха 1211.