Всички загинали в големия пожар в Рио де Жанейро са деца. Това потвърдиха властите, ден след трагедията в юношеската школа на футболен клуб "Фламенго". Десетте жертви са футболисти от юношеските формации на клуба, на възраст между 14 и 16 години. Други три деца са ранени, като състоянието на едното  е тежко.

15-годишният Райън е един от оцелелите. Майка му го повикала да спи у дома същата вечер и така детето по случайност не било в изгорелите общежитията, предаде Нова.

"Сутрешната тренировка беше отменена и майка ми каза да отида у нас. Трябваше да спя тук и да обядвам, преди да отида вкъщи, но тя настоя", разказва Райън Матеус, съотборник на загиналите.

Това вероятно е спасило живота на момчето. Пожарникарите казват, че живи са били намерени само деца, които сами са излезли от сградата. Всички вътре са загинали.

Според местни медии, огънят е започнал в стари постройки, които са били предвидени за разрушаване. Подозират се и нарушения, след като градската управа каза, че на това място е трябвало да има паркинг, а не общежитие. „Фламенго” е клуб, който много се гордее и рекламира детската си школа, което прави тежкия инцидент още по-тъжен.

Днес младежкия отбор на клуба трябваше да играе в голямото дерби срещу градския съперник „Флуминензе”, но мача няма да се състои.