Лидерът на КНДР Ким Чен Ун вероятно е убил сестра си, предаде ТАСС, като се позова на южнокорейски медии. Ким Йо Чен, смятана за втора след вожда, не се е появявала пред хора на обществени места от няколко седмици.

“Възможно е управникът на Северна Корея да е екзекутирал по-малката си сестра, страхувайки се да не загуби едноличната си власт”, пише южнокорейският вестник “Чосун Илбо”.

Предположенията на журналистите от Сеул са базирани на това, че по време на последните си посещения в промишлени предприятия Ким Чен Ун бил придружаван от високопоставени членове на партията и правителството, но не и от сестра си, както обикновено. Ким Йо Чен бе наскоро назначена от брат си за втори човек в КНДР.

Това означава, че в случай на сериозно заболяване или смърт на Ким Чен Ун тя би поела кормилото на управлението на Северна Корея.

През последните месеци самият Ким Чен Ун бе “погребван” няколко пъти. Световните медии пишеха, че е в кома, тежко състояние, дори предадоха за траурна процесия с ковчег.

Самата Ким Йо Чен бе спрягана за новия лидер на Серна Корея през цялото време, докато се считаше, че брат ѝ е мъртъв или на прага на смъртта.