Южна Корея нареди днес всички училища и детски градини в Сеул и региона да преминат към онлайн обучение, поради нарасналите случаи на заразени с коронавирус. 

Подходът на страната за „проследяване, тестване и лечение“ за ограничаване на вируса се счита за глобален модел, но сега се опитва да овладее няколко огнища, свързани най-вече с протестантските църкви.

Южна Корея отчете 280 нови инфекции днес, като общо страната са 17 945.

Повечето от новите случаи са съсредоточени в по-големия регион Сеул, който представлява половината от населението на страната.

Властите в момента се борят за затягане на правилата за социално дистанциране и заявиха, че училищата и детските градини в Сеул, Инчон и съседната провинция Кьонги ще преминат към онлайн часове от сряда до 11 септември.

"Тревожната поява на масови инфекции след август се превръща в зараза на нашите студенти и служители", каза министърът на образованието Йо Йон Хе пред репортери.

Почти 200 ученици и служители в училища на региона са били заразени с вируса през последните две седмици, каза тя.

Единственото изключение е за учениците последна година в гимназията, които трябва да положат решаващи приемни изпити в университета в началото на декември.

Мерките срещу COVID-19 бяха затегнати в региона на Сеул миналата седмица и бяха допълнително разширени в останалата част на страната в неделя.

Te включват ограничения за големи събирания като религиозни служби и затваряне на нощните клубове, караоке баровете и киберкафенетата.

Властите предупредиха за по-строги правила за социално дистанциране, което би включвало затваряне на предприятия,ако броят на новите случаи продължава бързо да расте.